Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τάλας μέσα στη προσπάθεια του για καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του έχει ήδη τελειώσει αρκετά έργα υποδομής και προγραμματίζει άλλα που έχουν σκοπό να μετατρέψουν την κοινότητα σε μια σύγχρονη και ανθρώπινη πολιτεία.

Η κοινότητα υστερούσε από δημόσιους δρόμους που ήταν όλοι ελλιπής και οι πιο πολλοί ήταν μονοπάτια. Σήμερα όλοι οι δρόμοι έχουν διαπλατυνθεί και ασφαλτοστρωθεί και η όλη περιοχή πήρε μια σοβαρή και χρήσιμη υποδομή.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί το μεγάλο πάρκο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης με χώρους στάθμευσης, παιδότοπους για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, περίπτερο για να εξυπηρετεί τους θαμώνες του πάρκου και στο κέντρο του πάρκου βρίσκεται ένας από τους παλιούς νερόμυλους του χωριού.

 

Αρκετά είναι και τα έργα τα οποία έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί μεταξύ των οποίων είναι:

1. Η αξιοποίηση και ο εξωραϊσμός της πλατείας του κέντρου της κοινότητας.
2. Η όλη περιοχή του παλαιού χωριού να κρατηθεί ως περιοχή ειδικού χαρακτήρα. Τα στενά δρομάκια και τα πετρόκτιστα σπίτια να συντηρηθούν και να διατηρηθούν.
3.
Ο πλατειακός χώρος στη τοποθεσία Χαζέλι όπου γινόταν η κατασκευή των σχοινιών θα αξιοποιηθεί και θα τοποθετηθούν εκεί όλα τα ξύλινα εργαλεία επεξεργασίας του σχοινιού.
4. Τη δημιουργία δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης για εκατόν πενήντα αυτοκίνητα και την δημιουργία πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου.
5. Το υφιστάμενο κοινοτικό γήπεδο μετατραπεί σε στάδιο με όλες τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.